Over mij

Hoi! Ik ben Gerben Eijzenga

Een vriendelijke en spontane vleermuis, uhh.. verpleegkundige uit 1986. Ik begeef me graag in de nacht om mensen weer hun nachtelijke rust te gunnen. Overdag vind ik het prachtig om me bezig te houden met het enthousiasmeren van nieuwe en bestaande hulpverleners en houd ik me bezig met digitale innovatie zoals online mogelijkheden en Virtual Reality. Ik vertel u graag mijn verhaal.

Meer over mij!

Fijn dat ik me alvast voor mag stellen. Ik ben Gerben. Geboren in Wezep (Gelderland) in 1986. Ik kom uit een gezin met lieve ouders en een jongere broer.

Ik woon in Dronten. Een plekje naar mijn hart. Het is er rustig en ligt centraal in Nederland.

Op een vrije dag vind ik het heerlijk om bezig te zijn met muziek, games, de computer en fotograferen.

Verpleegkunde heeft al heel vroeg de interesse bij mij gewekt. Mijn broertje is doof geboren, mijn vader kreeg een vaak geopereerde hernia en ik kreeg zelf op mijn veertiende levensjaar diabetes type 1. Het ziekenhuis was geen vreemde plek voor ons en ik keek altijd vol bewondering naar de hulpverleners die zo goed voor ons zorgden. Deze hulpverleners waren mijn grote voorbeelden.

‘Dat wil ik ook worden’, zei ik vroeger. Via de Havo kwam ik op de MBO verpleegkunde terecht. Ik ben op stage geweest naar Antwerpen en Londen, waar ik nog steeds met trots op terug kijk. Tijdens de opleiding mocht ik al werk uitvoeren op opleidingsniveau en zo kwam ik als uitzendkracht op veel verschillende plekken. Verpleegkunde bleek “mijn vak”.

In 2009 studeerde ik af. Ook na mijn afstuderen bleef ik veel als uitzendkracht werken. Ik genoot van de vrijheid van diensten. Die vrijheid bracht mij ook bij nachtdiensten. Zelfstandig mijn eigen “toko” draaiend houden was voor mij een grote drijfveer. Ik houd mij graag bezig met het voorbereiden van de volgende dienst voor mijn collega’s. Om binding te houden met de collega’s en werkzaamheden overdag, werk ik ook zeker graag overdag en dit heb ik in de afgelopen jaren ook veelvuldig gedaan.

Ik ben dankbaar voor de mooie ervaringen. In zorg-land kom je elke dag mooie, wijze en bijzondere mensen tegen. In Nederland heb ik een 30-tal verschillende instellingen mogen zien als uitzendkracht. Ik heb bij verschillende mooie bedrijven in loondienst mogen werken zoals GGZ Centraal, Dimence en de Dienst Justitiële Inrichtingen. Zij hebben mij gemaakt tot de verpleegkundige die ik nu ben. Het werd tijd voor een nieuwe uitdaging. Het zelfstandig ondernemen was geen hele grote stap, omdat ik zelfstandig werken al aardig in de vingers had.

Ik vind het belangrijk om de opdrachtgever snel en vakkundig te kunnen helpen bij zorgvragen en/of personeelstekorten. Ik kijk graag samen met u naar wat er verwacht wordt. Financieel probeer ik zo veel mogelijk kostenbewust te werken. Het uitvoeren van de opdracht zelf probeer ik zo veel mogelijk klimaatvriendelijk te doen. Door bijvoorbeeld digitaal te werken en co2 neutraal te reizen. Ook ben ik een samenwerking aangegaan om per 8 uur aan betaalde opdrachten een boom te planten. Zo wordt de wereld een stukje groener.

Dan komt de verpleegkundige hulpverlening. Ik behandel mijn cliënten, zoals ik zelf behandeld zou willen worden. Ik kijk graag naar de mens als geheel. Ik kijk niet alleen naar de klachten en symptomen, maar naar het gehele beeld. Ik kijk naar de innerlijke, fysieke, mentale en uiterlijke karakteristieken en de leefomgeving, tijdsbesteding en voeding van de zorgvrager. Ik vind het belangrijk om de behandeling te geven die het welzijn van de zorgvrager bevorderd. In bepaalde doelgroepen zijn de wensen van de cliënt, niet altijd goed voor het welzijn van de cliënt. Met respect voor de client, weet ik zulke zaken goed en professioneel te begrenzen. Ik ben bekend met motiverende gespreksvoering en Agressie Regulatie Training in acute en eventuele agressieve situaties.

Daarnaast geef ik graag met gastlessen en workshops mijn expertise door. Met verpleegkunde of gezondheidszorg als basis, is elke gastles op maat mogelijk. Ik kan professioneel en met een vleugje humor verhalen vertellen uit de praktijk. Ik kan vertellen over een specifiek gekozen onderwerp, een studie-vraag, mijn successen en mijn blunders. Door het geven van gastlessen en workshops wil ik bijdragen aan een maatschappelijke missie; een toekomstige generatie voorbereiden op een duurzame inzetbaarheid in de beroepspraktijk. Onderwijs heeft baat bij een goede relatie met de praktijk, maar de praktijk heeft ook baat bij het onderwijs!

Mijn ervaring heb als volgt opgebouwd;

Opleiding

2009 – MBO Verpleegkundige niveau 4, Deltion Zwolle

2006-2009 – Opleidingsstages in Antwerpen en Londen

2004 – Overgangsbewijs Havo 3 naar Havo 4, Agnieten College Wezep

Werkervaring

2020 t/m heden – Eigen onderneming “De BeZorgservice” ( Acute opname psychiatrie, Forensische zorg,

2016 t/m 2019 – Nachtdienst verpleegkundige Medische Dienst, Rijksoverheid, TBS Oostvaarderskliniek, Almere

2014 t/m 2015 – Interim nachtdienst verpleegkundige bij Randstad ( Psychiatrie )

2011 t/m 2014 – Nachtdienst verpleegkundige, Dimence Deventer ( Long-stay psychiatrie en Autisme Kliniek )

2009 t/m 2011 – Nachtdienst verpleegkundige, GGZ Centraal, Lelystad ( Acute opname psychiatrie )

2006 t/m 2009 – Arbeid op opleidingsniveau bij Start People, Zwolle ( Psychiatrie )

VOLG MIJ